Kabaču tefteļi jeb grieķu gardums keftedes

thumb-1

Ak, šī grieķu virtuve! Par īpaši iecienītu ēdienu tiek uzskatīts keftedes jeb cepeškrāsnī ceptas gaļas bumbiņas ar kabačiem.  Kabacis piešķirs tefteļiem neparastu sulīgumu un apjomu. 

Maltai gaļai ir jābūt ne ļoti taukainai, derēs cūkgaļa, liellopa gaļa vai jauktā gaļa. Ja izvēlējāties vistas gaļu – samaziniet cepšanas laiku par 10 minūtēm.

Sastāvdaļas:

  • 600 g maltas gaļas
  • 2 olas
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 0,5 tējkarotes piparmētras
  • 2 kabači
  • 1 sīpols
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces
  • sāls pēc garšas
  • 0,5 tējkarotes bazilika

Šķir otru lapu, lai redzētu gatavošanas gaitu!

Leave a Comment